Header
Voor het laatst gewijzigd op: Wednesday 13 June 2018
body[4], Geschiedenis

Geschiedenis

left[1], Geschiedenis

The Mac Tutor History of mathematics archive

mtlogo1.gif
Dit archief is samengesteld door John O'Connor en Edmund F. Robinson werkzaam bij de 'School of Mathematics and Statistics' en de 'University of St. Andrews' beiden in Schotland.
left[2], Geschiedenis

Vrouwelijke wiskundigen

agnesi
In het hierboven vermelde archief is een schat aan informatie te vinden. Behalve dat er in het archief biografieën zijn te vinden van vrouwelijke wiskundigen is er ook een externe link naar biografieën die geschreven zijn door studenten van het 'Agnes Scott College in Atlanta, Georgia'.
left[3], Geschiedenis

Universiteit van Utrecht

UULogo.gif
De hoogleraar Jan P. Hogendijk en de universitair docent Steven Wepster doen onderzoek op het gebied van de geschiedenis van de wiskunde. In het bijzonder zijn zij geïnteresseerd in de Islamitische beschaving (750 - 1600) en in de ontwikkelingen op wiskundig gebied in Nederland (1550 - 1850). Zij geven onderwijs (en begeleiden onderzoek) over onderwerpen uit de geschiedenis van de wiskunde (alle culturen en tijden tot ca. 1900). De foto's van de mozaieken in Isfahan op de website van Jan Hogendijk zijn echt de moeite van het bekijken waard.
left[4], Geschiedenis

Vrije Universiteit Amsterdam

VULogo.gif
Teun Koetsier was, voor zijn pensionering, wetenschappelijk hoofddocent aan de VU in Amsterdam. Zijn interesse omvat de geschiedenis en filosofie van de wiskunde. Hij heeft o.a. een boek geschreven over de geschiedenis van de bewegingsleer. In dit boek wordt dit onderwerp bestudeerd in relatie met de ontwikkeling van wiskunde, sterrenkunde en die van machines. Sinds zijn pensionering kan hij worden ingehuurd als spreker via de ‘ Speakers Academy ’.
left[5], Geschiedenis

Dirk Jan Struik

Dirk Jan Struik, geboren in 1894, overleden in Belmont, Massachusetts in 2000, studeerde wis- en natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden; promoveerde in 1922 op een zuiver wiskundig onderwerp; als leerling van Paul Ehrenfest leerde hij Jan Burgers en Jan Tinbergen kennen, wilde evenals zij wiskunde en socialisme met elkaar verbinden en kwam ook in contact met Jan en Annie Romein; na periodes in Italië en Duitsland vertrok Struik in 1926 naar het Massachusetts Institute of Technology (MIT) in Boston; in 1936 was hij medeoprichter van het marxistisch georiënteerde 'Science & Society'; in 1951 werd Struik ten gevolge van de 'communistenjacht' onder McCarthy door het MIT met behoud van salaris op non-actief gesteld; vrienden en collega's, verenigd in het 'Struik Defence Committee' namen het voor hem op en, toen vier jaar later zijn onschuld werd vastgesteld, werd hij in zijn functie hersteld; in 1958 verscheen van zijn hand bij uitgeverij Pegasus Het land van Stevin en Huygens; in 1960 ging Struik met pensioen, maar tot 1992 bleef hij met grote regelmaat publiceren.

Bron: International Institute of Social History
left[6], Geschiedenis
Dirk Jan Struik

Dirk Jan Struik
Het land van Stevin en Huygens
right[1], Contactinformatie
Adres: van Mourik
  Broekmanweg 6
  2628XE Delft
Kamer: W3.700
Tel: 015-2786408
Mailen ?

emailadres
right[9], Geschiedenis

Boeken (auteur: Dirk Jan Struik)

Artikelen over Dirk Jan Struik

bottom[2], yellow
Copyright© 2001 - 2018

Alle rechten voorbehouden.

I.A.M. Goddijn