Header
Voor het laatst gewijzigd op: Wednesday 13 June 2018
body[10], Middelbaar Onderwijs

Middelbaar Onderwijs

left[46], Centraal Bureau voor de Statistiek
Centraal Bureau voor de Statistiekcbs-brand.svg
Wiskunde en CBS zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom steunt CBS al sinds jaar en dag de WiskundeOlympiade. Plaatsvervangend Directeur-Generaal Bert Kroese legt het belang nog eens uit.
left[30], Museum of Mathematics
Museum of Mathematics (MoMath) in New Yorkmomath.gif
Dit museum in New York is zo leuk dat de suppoosten vergeten de zalen om 17:00 uur te sluiten. Zie het artikel van Margriet van der Heijden in NRC Handelsblad van 6, 7 april 2013.
left[30], Museum of Mathematics
Science Center NEMO

nemo.png
Nog een erg leuk museum maar dan wat dichter bij huis.

In 1997 opende Koningin Beatrix het grootste science center van Nederland. Zij opende daarmee een unieke plek in Amsterdam die bestaat uit vijf verdiepingen vol wetenschappelijke en technologische doe- en ontdekdingen. NEMO het bewijs: science is boeiend en fascineert. En Science Center NEMO is de plek om spelenderwijs bezig te zijn met wetenschap en technologie.
left[7], Kangoeroewedstrijden
Kangoeroewedstrijden
kangaroe.gif
Bij de Kangoeroewedstrijden gaat het om wiskunde. En om te laten zien dat wiskunde heel leuk en uitdagend is, voor iedereen op zijn eigen niveau. Je hebt een gezond stel hersens, en het kan geen kwaad die eens te laten kraken. Ontdek dat je meer kunt dan je zelf dacht! Op de Kangoeroe site kun je alle informatie vinden; ook opgaven (en de antwoorden)van vorige jaren.
left[8], Nederlandse Wiskunde Olympiade
Nederlandse Wiskunde Olympiade

nwo.gif
De Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. De Nederlandse Wiskunde Olympiade bestaat al vanaf 1962 en is daarmee de oudste Nederlandse schoololympiade. Leerlingen kunnen niet alleen zelf in de prijzen vallen, samen met medeleerlingen kunnen ze er ook voor zorgen dat hun school in de prijzen valt.
left[11], Wiskunde websites
Wiskunde websites

wwm.gif
De wiskundeonderwijs webwijzer is de website van de samenwerkende niet-commerciele wiskunde(onderwijs)-websites in Nederland.
left[21], Middelbaar Onderwijs
Math 4 All

math4all.png
De stichting Math4all heeft als doel het zonder winstoogmerk ontwikkelen van goed, aantrekkelijk educatief materiaal op het gebied van de (elementaire) wiskunde dat mensen die zich bezighouden met het overbrengen van de kennis en vaardigheden op dat vakgebied zo goed mogelijk ondersteunt.
left[12], Perspectief
Perspectief

perspectief.jpg
Welk beroepsperspectief heb je met een studie wiskunde? Wiskunde in perspectief.nl is een onafhankelijke website die informatie aanbiedt over beroepsperspectieven na een HBO- of universitaire studie wiskunde. Het doel van deze website is om voor leerlingen, studiekiezers, ouders, docenten en voorlichters het beroepsperspectief van een studie wiskunde op een overtuigende manier in kaart te brengen.
left[9], Digischool
De digitale school

logo_digischool_vo.jpg
De digitale School is een stichting die tot doel heeft alternatieve leerwegen aan te bieden aan leerlingen van het lager en middelbaar onderwijs. Tevens ondersteunt zij leraren die deze leerwegen willen ontwikkelen en gebruiken.
left[13], Kennislink
Kennislink

kennislink.gif
Kennislink is een project in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) om wetenschappelijke informatie toegankelijk te maken voor een breed publiek. Vooral scholieren behoren tot de doelgroep.
left[10], Kennisnet
Kennisnet

kennisnet_logo1.gif
Stichting Kennisnet is de internetorganisatie van en voor het Nederlandse onderwijs en stelt zich ten doel om de mogelijkheden van ICT voor het onderwijs maximaal te benutten.
right[1], Contactinformatie
Adres: van Mourik
  Broekmanweg 6
  2628XE Delft
Kamer: W3.700
Tel: 015-2786408
Mailen ?

emailadres
right[34], Digitale vraagbaak

De digitale vraagbaak voor het Wiskundeonderwijs


wisfaq.gif
right[13], Wiskunde Olympiades

Wiskunde Olympiades

right[21], Pythagoras
Pythagoras


pythagoras.gifpythagoras-logo.gifpythagoras1.gif
Pythagoras is hét wiskundetijdschrift voor jongeren. Echt een aanrader.

Doe mee met de prijsvraag!
right[22], Vierkant voor Wiskunde
Vierkant voor wiskunde

vierkant-logo1.gifverkant-logo3.gifvierkant-logo2.gif
Een leuk zomerkamp? Ga met ons mee!
right[23], Websites docenten wiskunde
bottom[1], blue
Copyright© 2001 - 2018

Alle rechten voorbehouden.

I.A.M. Goddijn