Header
Voor het laatst gewijzigd op: Wednesday 13 June 2018
body[23], Python

(C)Python

left[39], Python

Python voor Windows

python-logo_1.png
Losse modules installeren? Dat kan! Voor wetenschappelijke berekeningen kunnen de volgende websites helpen: Ontbreken er modules? Deze kunnen soms worden gevonden door op deze webpagina te kijken. Voor het doen van wetenschappelijke berekeningen is het niet nodig `Pygame' te installeren maar sommige collega's vinden het leuk studenten toch met deze module te laten spelen. Miniconda is mijn favoriet. Daarmee kan snel een beperkt aantal modules worden geïnstalleerd (Type na installatie van Miniconda achter de Dos-prompt: conda install ...)
enthought-logo.png


pythonxy-logo.png
Snel Python tesamen met verschillende modules installeren kan ook. Te denken valt daarbij aan: Voordelen: Deze programma's zijn snel te installeren en voorzien van een uitgebreidere editor dan Python zelf. Syntaxfouten kunnen eenvoudig worden gevonden, voor een onervaren programmeur is dat prettig.
Nadelen: Er worden veel modules geïnstalleerd waarvan de kans groot is dat die nooit gebruikt worden en ze nemen wel ruimte in beslag op de harde schijf. Beide programma's installeren geen `Pygame'. Dat moet dan toch nog gebeuren. Tijdens het installatieproces van zo'n extra module wordt de naam van de folder gevraagd waarin het bestand `python.exe' staat.
left[40], Python

Python voor Mac en Linux

python-logo_1.png
Losse modules op een Mac installeren? Dat kan! Daarvoor kunnen de links hierboven naar de websites van Python, Numpy, Scipy, Matplotlib, Pygame en Miniconda worden gebruikt.
enthought-logo.png
Snel Python tesamen met verschillende modules installeren kan ook. Er bestaat een versie van Canopy Express en Anaconda die geschikt is maar géén versie van Pythonxy. Losse modules voor Linux installeren? Dat kan! Met uitzondering van Matplotlib kunnen hiervoor de eerder genoemde websites worden gebruikt. Kijk voor Matplotlib op de volgende website: Een ervaren Linux gebruiker moet hiermee aan de slag kunnen.
enthought-logo.png


pythonxy-logo.png
Er bestaat een Linux-versie van Canopy Express, Pythonxy en Anaconda. Kijk hiervoor op de volgende websites:
right[1], Contactinformatie
Adres: van Mourik
  Broekmanweg 6
  2628XE Delft
Kamer: W3.700
Tel: 015-2786408
Mailen ?

emailadres
right[32], Documentatie Python
bottom[2], yellow
Copyright© 2001 - 2018

Alle rechten voorbehouden.

I.A.M. Goddijn