Header
Voor het laatst gewijzigd op: Wednesday 13 June 2018
body[1], Header
left[36], Over mijzelf

Ingeborg Goddijn

Ingeborg Goddijn
Na in Leiden te zijn geboren en getogen heb ik daar wiskunde gestudeerd. Mijn studie heb ik afgesloten door een scriptie te schrijven over een onderwerp uit de numerieke wiskunde. Daarna ben ik aan de TUDelft gaan werken. Op dit moment bestaan mijn werkzaamheden uit het geven van onderwijs en het ontwikkelen van onderwijsmateriaal. Hierbij probeer ik te onderzoeken wanneer het zinvol is gebruik te maken van software zoals bijvoorbeeld het Computer Algebra Systeem Maple. Verder heb ik tijdelijk ook werkzaamheden op het gebied van het systeembeheer verricht. Eén van mijn hobbies is het programmeren in Delphi. Verder houd ik van wandelen, koken, uitgaan en lezen. Zie hiervoor de 'link' naar hobbies.
left[48], Over Maryam Mirzakhani

Maryam Mirzakhani overleden (3 mei 1977-14 juli 2017)

maryam
Maryam Mirzakhani
Een film die gemaakt is naar aanleiding van het winnen van de Fields medaille in 2014.

Maryam Mirzakhani is aan de gevolgen van borstkanker overleden. Er is veel getwitterd en geschreven over deze trieste gebeurtenis, een groot verlies voor haar familie en de wiskundige wereld.

Hieronder staan verwijzingen naar een aantal nieuwsberichten.

Universiteiteiten

Engelse en Amerikaanse kranten

Nederlandse en Belgische kranten
left[38], Over de wiskundemeisjes

De wiskundemeisjes

t-shirt van de wiskundemeisjes
De wiskundemeisjes, waarvan ik hier een t-shirt draag, verdienen wel een bijzondere plaats. Zij hebben zich met hun website www.wiskundemeisjes.nl zeer verdienstelijk gemaakt voor de popularisatie van de wiskunde. Met hun artikelen en columns in de Volkskrant doen zij dat eigenlijk nog steeds. Beide wiskundemeisjes hebben nu ook een eigen website. Hier is een link naar de website van Jeanine Daems en hier naar die van Ionica Smeets.
Jeanine Daems en Ionica Smeets

De Wiskundemeisjes
Ionica heeft samen met Sophie van den Enk in 2013 vier televisieuitzendingen gemaakt voor de KRO. De serie heette Eureka en de individuele uitzendingen zijn terug te kijken op Uitzending gemist voor zolang als dat duurt. De onderwerpen waren Hoe winnen we het WK?, Hoe word ik 100?, Hoe vind ik de ideale partner? en Hoe win ik een miljoen? Veel plezier met kijken!
Verder is ze `Zomergast' geweest bij de VPRO. Tenslotte is ze geïnterviewd door het TU-blad Delta. Dat interview kan hier worden gelezen.
Ionica Smeets en Sophie van den Enk

Ionica en Sophie
left[47], Interessante zaken

Interessante zaken

Klik voor de college tour van Ben Feringa (28 april 2017) op de volgende link:
Uitzending gemist.
Het enthousiame spat er van af.
Robbert Dijkgraaf

dijkgraaf.jpg
Robbert Dijkgraaf heeft vanaf begin mei 2017 voor de VPRO een serie TV uitzendingen over wetenschap gepresenteerd. In deze uitzendingen worden allerlei wetenschappers gevolgd die aan het front van hun vakgebied werken. Tien afleveringen lang, elke keer drie van hen. Er wordt een poging gedaan de grote diversiteit aan mensen, ideeën, achtergronden, karakters zichtbaar te maken. Hoe verschillend ook, allemaal hebben ze een innerlijke drive gemeen. Ze willen de wereld begrijpen, of hem beter maken.
The mind of the universe


Deze uitzendingen zijn hier terug te zien.
right[1], Contactinformatie
Adres: van Mourik
  Broekmanweg 6
  2628XE Delft
Kamer: W3.700
Tel: 015-2786408
Mailen ?

emailadres
right[2], Colloquium Doctum

Opheffen deficiëntie wiskunde

Buitenlandse studenten die zijn ingeschreven bij de Admissions Office en kandidaten voor het Colloquium Doctum die een deficiëntie wiskunde moeten opheffen kunnen dit doen door het, met voldoende resultaat, afleggen van van een examen Wiskunde B. Dit examen kan worden afgelegd bij Boswell-Bèta, de CCVW en het Korteweg de Vries Instituut. Ook kan een deelcertificaat VWO, Wiskunde B worden gehaald.
Meer informatie over het Colloquium Doctum is te verkrijgen bij het secretariaat van de Colloquium Doctum Commissie,
tel.: 015 27 85805 (mw. C. Bosman).
right[40], De Internationale Wiskunde Olympiade

De Wereld Draait Door!

Enige tijd geleden zette een tv-presentator uit Singapore een wiskunderaadsel op zijn facebookpagina. De hersenkraker ging de hele wereld over en een discussie barstte los. Wat is nu het antwoord op de vraag 'wanneer is Cheryl jarig'? De rekensom kwam voor op een vragenlijst van de wiskunde-olympiade in Singapore. De medewerkers van bovenstaand TV-programma vroegen de hulp in van een deel van het Team Nederlandse Wiskunde Olympiade en hun coach Quintijn Puite. Klik hier om hun antwoord te zien.

right[20], Mededelingen

Nog meer interessante zaken

right[21], Pythagoras
Pythagoras


pythagoras.gifpythagoras-logo.gifpythagoras1.gif
Pythagoras is hét wiskundetijdschrift voor jongeren. Echt een aanrader.

Doe mee met de prijsvraag!
bottom[1], blue
Copyright© 2001 - 2018

Alle rechten voorbehouden.

I.A.M. Goddijn